Nieuws leden - BOV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws leden

 

Namens de gehele BOV feliciteren wij Patrick en Karolien met de geboorte van Jayden. Ook feliciteren wij ons bestuurslid Willeke Keizer en haar man Jarno met de geboorte van Liv. We wensen jullie veel geluk en gezondheid samen.

.

Hof Balkbrug huldigt drie jubilarissen

BALKBRUG – Het was afgelopen zaterdag een bijzondere dag voor Hof Balkbrug. Drie oudgedienden van het bedrijf aan de Zwolseweg zijn in het zonnetje gezet voor hun (ruim) veertigjarig jubileum. Henk Veldman (bij het bedrijf werkzaam vanaf 1975), Klaas Bisschop (vanaf 1976) en Jan Visscher (1977) zijn met uitgebreide feestelijkheden bedankt voor hun jarenlange inzet.


Maar denk maar niet dat de heren vooraf zaten te wachten om het stralende middelpunt van de belangstelling te zijn. ‘Nee, absoluut niet’, zeggen Klaas Bisschop en Jan Visscher ronduit. Maar wanneer de feestelijkheden eenmaal begonnen zijn kunnen ze de geste van de werkgever wel waarderen. ‘Helemaal niets doen is ook geen optie’, zegt Ineke Hof. ‘En drie jaar lang achter elkaar doen ook niet want dan komt er misschien niemand meer bij de derde receptie. Dit is voor alle partijen leuk.’

In de afgelopen veertig jaar is er veel binnen het bedrijf veranderd. ‘Het is allemaal veel groter en meer internationaal geworden, ook qua ritten’, zeggen Henk en Jan, evenals Klaas actief (geweest) als chauffeur. Ook de automatisering bracht veel verandering. Klaas: ‘In het begin moesten we het laden van aardappels, hooi en stro gewoon met de hand doen. Dat is nu wel anders.’

De jubilarissen omschrijven het werk als gevarieerd en ook de verschillende contacten worden enorm gewaardeerd. Hoewel vooral chauffeur is het ook vanzelfsprekend (geweest) om aardappels te sorteren, op de heftruck te rijden om kaas of aardappels te lossen. Leuke ervaringen zijn er in de jaren voldoende opgebouwd. Klaas vertelt: ‘Te veel leuke ervaringen om op te noemen. Zo heb ik mij in de 41 jaar dat ik bij Hof werk slechts een keer verslapen. En als je je dan verslaapt, dan moet je het maar gelijk goed doen, heb ik blijkbaar gedacht. Ik was uiteindelijk 2 uur te laat uit bed terwijl ze in Noord-Holland op me stonden te wachten. Mijn baas kon er wel om lachen. Dat ik me verslapen heb, heb ik trouwens later wel weer gecompenseerd, ik heb ook wel eens een uur te vroeg bij de schuur gestaan.’

Het lijkt niet meer van deze tijd om zo lang bij een werkgever te blijven. ‘Maar als het van beide kanten goed bevalt waarom zou je dan weggaan’, zegt Veldman. Klaas Bisschop bevestigt dit: ‘De werksfeer is gezellig, we hebben een leuk team en we kennen elkaar mede door de jarenlange samenwerking behoorlijk goed.’ Jan Visscher zegt over het niet overstappen naar een andere werkgever: ‘ergens anders wilde men mij niet hebben’, maar laat in het midden of deze opmerking echt serieus gehouden moet worden. Ondanks de aanvankelijke drempel om het stralende middelpunt te zijn genieten de heren wel van alle aandacht.

 

Bouw Brouwer Biocentrale vordert flink

Er is de afgelopen drie maanden veel veranderd. Naast uitbreiding bestaande bouw zijn ook diverse nieuwe componenten toegevoegd. De houtkachel wordt momenteel aan de buitenkant voorzien van isolatiemateriaal en beplating, terwijl ook verder gegaan wordt met de wandbekleding aan de binnenkant van de kachel. Ook de piping wordt gemonteerd.De transportband (met aan beide zijden een loopbrug) voor het vervoer van de houtsnippers is gemonteerd tussen de loods en de kachel. In de loods is aan de voet van de transportband de trioliet-bak geplaatst. Deze bak zorgt ervoor dat de hoeveelheid houtsnippers gedoseerd op de transportband terecht komt zodat bovenaan bij de kachel geen opstopping optreedt.De stoomturbine en de waterbehandeling, die ervoor zorgt dat het condensaat gereinigd wordt en van goede kwaliteit is, zijn geplaatst. In de MCC-ruimte, de controleruimte, zijn de kasten gemonteerd. Het ketelhuis is van een dak voorzien en de muren worden aan de buitenkant met beplating bekleed. Het kantoor aan de voorzijde krijgt steeds meer gestalte; de muren zijn gemetseld en de kozijnen geplaatst..

Zeker 18 verschillende bedrijven en tal van nationaliteiten (Nederlanders, Belgen, Duitsers, Tsjechen, Polen, enz.). zijn betrokken bij de bouw van de Biocentrale Balkbrug.


Fero Brandbeveiliging stelt zich voor

Langs deze weg wil ik mij nog even voorstellen aan diegenen die ik nog niet ontmoet heb. Mijn naam is Robert Pop, ik ben 55 jaar en ben geboren in Maassluis. Ik woon alweer 3 jaar met veel plezier in het mooie balkbrug.

Ik heb een brandbeveiliging bedrijf wat in het MKB brandblussers en brandslanghaspels onderhoud(de jaarlijkse keuring). Ook advisering en levering verzorg ik voor een altijd lage prijs. Verder onderhoud ik ook nog de noodverlichting en de verbandtrommels waarmee ik de ondernemer aardig kan ontzorgen.

Momenteel ben ik door de verschuiving van mijn werkgebied op zoek naar nieuwe klanten in Overijssel en omstreken. Bij deze bied ik u of uw kennissen dan ook mijn diensten aan. Ik stel het zeer op prijs als u mij eens wilt uitnodigen voor een vrijblijvend gesprek met betrekking tot uw brandbeveiliging. Klik hier voor de website.

Met vriendelijke groet,

Rob Pop

Fero Brandbeveiliging
Zwolseweg 80
7707 AK Balkbrug
06-41310826


Biocentrale bereikt hoogste punt

De werkzaamheden bij Brouwer Biocentrale gaan gestaag verder. In de afgelopen weken zijn de eerste opslagloodsen tot de nok gevuld met houtsnippers.

‘Helaas was het ventilatiesysteem nog niet geïnstalleerd waardoor het vocht uit de houtsnippers als een dikke mist boven in de loods hing’, laat Brouwer weten. ‘Daarom is een deel van de beplating verwijderd zodat het vocht naar buiten kon.  De loodsen stonden dus niet in brand zoals enkele bewoners van Balkbrug meenden. Als noodoplossing zijn er nu ventilatoren in de deuren geplaatst waardoor het vochtprobleem op dit moment opgelost is. Het definitieve ventilatiesysteem zal binnenkort geïnstalleerd worden.’Het hoogste punt van de centrale, de 25 meter hoge schoorsteen, is inmiddels bereikt. In de tweede week van mei krijgt de centrale zijn dak en daarmee begint de afwerking aan de binnenkant. ‘De bouw ligt goed op schema. Wij verwachten eind september stoom te gaan leveren aan Friesland Campina’, aldus de familie Brouwer.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu