Media - BOV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Media

Decemberactie BOV begint wat later.

Balkbrug – Iedereen in Balkbrug weet dat de decemberactie van de BOV altijd start op 1 december. 'Dat waren we dit jaar ook echt van plan', laat het bestuur weten, 'maar door omstandigheden start de actie van pas vandaag'.

De klanten die sinds 1 december hun inkopen in Balkbrug hebben gedaan en hun kassabon nog niet weggegooid hebben, kunnen alsnog stempels halen bij de desbetreffende winkelier. Op de stempelkaart staan de deelnemende winkeliers alsmede de inleverpunten voor de volle spaarkaarten.

Trekkingen


Om de deelnemers toch een eerlijke kans op prijzen te geven heeft de BOV besloten om de data van de trekkingen te wijzigen.
‘We hebben nu drie weektrekkingen op 13, 20 en 28 december’, vertelt secretaris Lydia Dragt-Buiter. ‘De hoofdtrekking vindt geheel volgens planning op 3 januari 2017 plaats.’

 

BOV-leden bezoeken Ellermann Tuinmeubelen

BALKBRUG – De Balkbrugse ondernemers hebben een rondleiding gehad bij collega-ondernemer Raymon Ellermann van Ellermann Tuinmeubelen. Het bedrijf bestaat inmiddels 25 jaar en is ontstaan vanuit de verkoop van tuinmeubelen bij de ouders van Raymon. ‘We verkochten vanuit de garage naast het huis, maar ook op de markten. Vervolgens zijn we naar een pand aan de Hoogeveenseweg getrokken en zitten nu al weer heel wat jaren hier aan de Zwolseweg.’ Tot zover eigenlijk het voor iedereen bekende gedeelte, want dat Ellermann Tuinmeubelen inmiddels zo’n grote speler op de markt is geworden dat men rechtstreeks in koopt in China, en dat nog wel met containers tegelijk, was voor menig lid van de BOV onbekend.


Vervolg bedrijfsbezoek Ellermann Tuinmeubelen

‘Bizar eigenlijk dat je zoveel voor moet financieren’, zegt een van de collega’s terwijl hij hoort over de vroegtijdige bestellingen. ‘Je moet goed in kunnen schatten welke tuinmeubelen het komende jaar goed gaan lopen.’ Ondertussen vertelt Ellermann volop door over de ontwikkelingen binnen zijn bedrijf. Door het imposante gebouw staan tal van tuinsets opgesteld, verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. Op de bovenverdieping heeft 4 Seasons Outdoor een geheel eigen hoek. Nu is het nog redelijk leeg, maar wanneer het komende voorjaar het seizoen weer aanbreekt heeft de winkel nauwelijks ruimte genoeg om alle materialen op te slaan en aan de klant te brengen. Tuinsets, loungehoeken, eethoeken, parasols en ga zo maar door. Het assortiment is enorm en rechtvaardigt de ruime zaak.

Nog onder de indruk van de rondleiding is het de beurt aan Dick van Genne, bekend van Koopplein Hardenberg en Coevorden, om de ondernemers te vertellen over het bereiken van klanten anno 2017. ‘De website fungeert als basis, maar je ontkomt tegenwoordig niet meer aan social media zoals Facebook, Google+, Twitter’, houdt Van Genne zijn publiek voor. Hij beschikt over de juiste tools en ervaring om de ondernemers te helpen. ‘Je moet zorgen voor korte teksten, goede afbeeldingen en laat mensen interactief reageren door zich bijvoorbeeld te laten inschrijven op je nieuwsbrief.’

Narri Ganpat neemt na de lezing van Dick van Genne het woord en zegt dat de BOV in het komende jaar het lokale nieuwsmedium Infobrug gaan ondersteunen met een vaste bijdrage. Als tegenprestatie krijgen BOV-leden korting op de prijzen van Infobrug, maar kunnen zij ook adverteren en informatieschermen laten plaatsen in het dorp. Christiaan Slager laat in een korte presentatie zien wat Infobrug is en doet voor Balkbrug

.
.
.

Neline van Lohuizen wint hoofdprijs Decemberactie BOV 2015

BALKBRUG – Notaris Bert Linde haalde de kaart van Neline van Lohuizen uit de Vinkenbuurt als eerste uit de grote stapel kanskaarten. Neline is hierdoor de winnares geworden van de Decemberactie die de Balkbrugse Ondernemersvereniging gedurende de laatste maand van 2015 heeft gehouden. Zij heeft inmiddels haar hoofdprijs, een set van 15 waardebonnen à € 20,- per bon, in ontvangst mogen nemen. De hoofdprijs is ook dit jaar gesponsord door de Rabobank Vaart en Vechtstreek.

‘We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde actiemaand’, zegt BOV-voorzitter Narri Ganpat. ‘We hebben ruim 25% meer spaarkaarten in ontvangst mogen nemen ten opzichte van vorig jaar en dat is natuurlijk zeer verheugend. Bovendien laten de adressen op de kaarten zien dat niet alleen de inwoners uit Balkbrug hier hun inkopen doen. We hebben zeer zeker een regiofunctie en ook dat mag als zeer positief voor Balkbrug beschouwd worden.’ De klanten konden bij de deelnemende winkeliers stempels sparen op een kanskaart. De volle kaarten werden vaak zo snel mogelijk ingeleverd om al kans te kunnen maken op een van de weekprijzen die gedurende de maand december 2015 getrokken werden. ‘De winnaars van de weekprijzen hebben ook weer kans gemaakt tijdens de hoofdtrekking’, vervolgt Ganpat.

 

Overige prijswinnaars

Nadat de winnaar van de hoofdprijs bekend geworden was, was het de taak van notaris Linde om de overige 35 prijswinnaars bekend te maken. Links en rechts grabbelend tot in alle hoeken van de grote doos wist Bert Linde de prijswinnaars ongezien te vinden. De 35 winnaars hebben de waardebon van € 20,- al thuis ontvangen.

Die winnaars zijn: Hetty Veltman, Balkbrug; W.J. Zandink, Balkbrug; Mussche, Balkbrug; A. Overes, Balkbrug; Lobke Kroeskop, Balkbrug; Gineke Groen, Balkbrug; A. Hulsman, Witharen; M. Jonkman, Balkbrug; J. Veldman, Balkbrug; Brouwer, Balkbrug; Coos Moes, Balkbrug; Linda Bonnema, Balkbrug;  A. Brekveld, Balkbrug; H. Kroon, Balkbrug; H. Hulst, Dedemsvaart; G. Eggink, Balkbrug; Snoijer, Balkbrug; Jenny Gerrits, Balkbrug; F. Schuurman, Witharen; F. van Gijssel, Balkbrug; G. ter Horst, Balkbrug; W. Buitenhuis, Balkbrug; Sandra Emmink, Balkbrug; T. Snijder, Balkbrug; A. Kort,  Balkbrug; Janny Spijkerman, Balkbrug; K. Hoeve, Balkbrug;  J. Visscher, Vinkenbuurt; W. Janssen, Vinkenbuurt; Van Blanken, Balkbrug; Ali Visscher, Balkbrug; C. Stegeman, Vinkenbuurt; Jolanda Maat, Balkbrug; D. Veldhoen, Vinkenbuurt en T. Snijder, Balkbrug.

Balkbrug binnen twee jaar dementievriendelijk

Over twee jaar moet Balkbrug een dementievriendelijk dorp zijn. Dat is althans de intentie van een groot aantal organisaties waaronder de stichting Alzheimer, Plaatselijk Belang, lokale fysiotherapeuten, huisartsen en ondernemers. Zij hebben donderdag 23 april tijdens het symposium over Het Nieuwe Ouder Worden de intentieverklaring ondertekend. ‘Helaas is de gemeente Hardenberg hier niet aanwezig’, zegt Harm Knol namens de organisatie van het symposium. ‘Wij hebben goede gesprekken met de gemeente gehad, maar die heeft er voor gekozen om het pad breder uit te zetten met de gemeenten Ommen en Dalfsen-Nieuwleusen.’ Toch wordt de gemeente nadrukkelijk gevraagd wel mee te blijven denken en vooral lokale initiatieven te faciliteren.  

Tijdens het symposium is gebleken dat juist die initiatieven die vanaf de grond (bottom up) ontstaan en waarbij ouderen zelf ook een grote mate van inspraak en betrokkenheid hebben de grootste kans van slagen hebben. Mede daarom heeft de werkgroep contact opgenomen met de Balkbrugse Ondernemersvereniging BOV om te kijken wat de rol van de ondernemers kan zijn bij het dementievriendelijk maken van het dorp. ‘Hoe herken je een klant met (beginnende) dementie, maar hoe hou je hem of haar in z’n waarde tijdens het winkelen. Haal niet gelijk de benodigde boodschappen, maar geef de klant tijd en ruimte om ze zelf te zoeken. Ook de invoering van een zogeheten slow kassa kan een optie zijn.’ Een supermarkt in Groningen heeft het personeel via rollenspelen voorbereid op de komst van meer klanten met dementie. ‘Het aantal mensen met dementie neemt snel toe. De verwachting is dat rond 2040 al een op de vijf mensen direct met dementie te maken krijgt. Daar moeten we als maatschappij nu al op inspelen.’

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker ook voor de ouder wordende mens. Voormalig huisarts Harm Knol zegt zelfs dat uit wetenschappelijk onderzoek gebleken is dat bewegen het proces van dementeren vertraagt. ‘Om die reden zijn wij dan ook zo blij met de initiatieven van de fysiotherapeuten uit de omgeving. Zij gaan vanaf het komende najaar dementievriendelijk wandelen aanbieden.  Dit gebeurt in samenwerking met Landschap Overijssel en De Wheem.

 

Tijdens het derde symposium is ook gesproken over veranderingen in woonwensen en mogelijkheden. ‘Denken aan je wooncarrière’, noemt een deelnemer het. ‘Een combinatie van wonen en zorg kan ideaal zijn voor veel mensen.’Veel nadruk komt te liggen op burgerinitiatieven. Vaak kleinschalig opgezet. ‘Gemeenten werken regelmatig vertragend op dit soort initiatieven, maar moeten vooral faciliterend zijn. Ouderen willen niet gepamperd worden, maar meedenken op basis van wederkerigheid. Daar moet je rekening mee houden, zeker in een sterk vergrijzende regio.’ Mede dankzij de prachtige weersomstandigheden kon ook tijdens het derde symposium gebruik gemaakt worden van de omgeving van de Reestkerk en De Wheem. Zo kan in een workshop actief uitgelegd worden wat dementievriendelijk bewegen inhoudt en kan aan de rand van de kikkervijver uitgelegd worden wat dementie precies inhoudt.  ‘We kunnen terugblikken op een fantastische dag’, zegt Piet Spoelstra. ‘We hebben een ontmoeting gehad tussen professionals, mantelzorgers en belangstellenden.’

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu