Archief - BOV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Archief

Voorzieningenfonds oftewel Broodfonds

Graag maken we u attent op een inkomensvoorziening bij Ziekte en Arbeidsongeschiktheid via het VoorzieningenFonds, in onze regio het VoorzieningenFonds Dedemsvaart.

Dit is wellicht ook voor u/jou interessant. Klik op onderstaande link voor een korte presentatie. https://www.voorzieningenfonds.nl/presentatie
 
Speciaal voor ondernemers in Dedemsvaart e.o. is een bijeenkomst over het VoorzieningenFonds gepland op:

Klik hier om je aan te melden voor deze bijeenkomst.  https://www.voorzieningenfonds.nl/agenda/76/dedemsvaart  

.

 


Bent u klaar voor de AVG die op 25 mei 2018 van kracht wordt? Is uw privacybeleid op orde?

Op woensdag 9 mei 2018 vertelt Paul Nij Bijvank van Marquant Advocaten u meer over de mogelijke gevolgen die de AVG voor u heeft. Elke organisatie krijgt er namelijk mee te maken.Onderwerpen die aan de orde komen:
• Weet u welke persoonsgegevens u verwerkt?
• Zijn die persoonsgegevens goed beveiligd?
• Verzamelt u niet teveel persoonsgegevens?
• Hebt u al een verwerkingsregister?
• Hebt u goede afspraken gemaakt met partijen die persoonsgegevens voor u verwerken? Verwerkersovereenkomsten zijn verplicht.
• Zorg voor bewustwording van het belang van privacy binnen uw organisatie.
• Voorkom hoge boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Conclusie zal zijn: privacy is geen keuze meer, maar een plicht. Tijdens deze kosteloze bijeenkomst krijgt u praktische handvaten om de AVG voor uw organisatie goed te regelen.

Interesse? Meldt u dan snel aan voor deze interessante bijeenkomst aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in het Gemeentehuis van Hardenberg, Stephanuspark 1 te Hardenberg.

Wij zien u graag op 9 mei aanstaande!

Met vriendelijke groet,

Stendert de Vries

OPEN BEDRIJVENDAG

Noteer de datum van 7 april alvast in uw agenda. Die dag wrodt de Open Bedrijvendag gehouden in Balkbrug en Dedemsvaart.

Door het gebruik van een speciale bus, die een vastgelegde route rijdt door
Dedemsvaart en
Balkbrug, kunnen de bezoekers van de Open Bedrijvendag de deelnemende bedrijven eenvoudig bezoeken. Er rijdt iedere twintig minuten een bus.
Bedrijven
die niet op de “busroute” van de open dag liggen, maar zichzelf wel willen presenteren kunnen dit op het terrein van Buiter Beton gaan doen (in de showtuinen).
Bij slecht weer kan uitgeweken worden naar binnenlocatie bij Buiter Beton.

De volgende bedrijven uit Balkbrug doen mee aan de Open Bedrijvendag:
Van Werven -
op eigen terrein
Bouwbedrijf
Beverwijk - op eigen terrein
Buiter Beton -
op eigen terrein
Het Trefpunt -
op eigen terrein
Sebo -
bij Buiter Beton
Rietdekkersbedrijf Slager -
bij Buiter Beton
Reestlandhoeve -
bij Buiter Beton
Atlas Sport -
bij Buiter Beton
Koggel Verhuur -
bij Buiter Beton (en in Dedemsvaart)

Decemberactie 2017

Uit een grote doos vol ingeleverde volle spaarkaarten heeft notaris Linde uit Dedemsvaart als eerste de kaart van J. v.d. Wal, Molenweg 75 uit Balkbrug getrokken. Daarmee is de winnaar van een set van tien waardebonnen ad € 20,- bekend geworden. De BOV wenst de winnaar veel plezier met de prijs.De overige prijzen (een waardebon van € 20,-) zijn gewonnen door: A. Dobben, De Wieken 1; W. v.d. Belt, Zwolseweg 69; H. Bakker, De Korte Spruit 4; Linda Boverhof, Vierde Blok 5; B.J. Hirink, De Omloop 33, G. Kruithof, de Poele 2; W. v.d. Belt, Zwolseweg 69; G. v.d. Kamp, Meppelerweg 27; Hilda Kooiker, Kruizingastraat 34; Jennie Bruins, Meppelerweg 53a; Amanda Hengsteboer, Boslaan 14; G. Olde, Molenweg 60; J. ten Hoeve, Westerhuizingerweg 63a; B. Moes, Zwolseweg 132; Hilda Kooiker, Kruizingastraat 34; R. Dijkstra, Ommerweg 43; F. van Gijssel, Lindenlaan 12; R. Oostwoud, Iepenlaan 19 en M. Kroes, de Omloop 19 allen uit Balkbrug.

Tevens zijn er prijzen gewonnen door: A. v.d. Weide, Witharenweg 20; Margriet Sterken, Balkerweg 67 en A. v.d. Weide Witharenweg 20 allen uit Witharen. Tot slot zijn er prijzen gegaan naar: R. Hogeboom, Woestenweg 11 en Zw. Pinxsterhuis, Koloniedijk 4 in de Vinkenbuurt.

Voorzitter Narri Ganpat is verheugd over het grote aantal ingeleverde spaarkaarten. De consument weet de weg naar de winkels in Balkbrug goed te vinden en staat ook zeer positief tegenover de prijzen in waardebonnen.

 

Uitslagen eerdere trekkingen

1e Trekking:
Weekprijs 3 waardebonnen van € 20,- gewonnen door fam. Klos, Ommerweg 11 Balkbrug.

Overige prijzen 1 waardebon van € 20,- zijn gewonnen door fam. Brouwer Het Bolwerk 1a, Herjan Huzen Hoofdweg 2, fam. Meulink De Linie 15 en fam. Gebben De Omloop 49, allemaal afkomstig uit Balkbrug.

2e trekking:
Weekprijs 3 waardebonnen van € 20,- is gewonnen door A. Linde-Kuik, van Hemertstraat 26 Balkbrug.

Overige prijzen 1 waardebon van € 20,- zijn gewonnen door Joke Mulder Bachplein 37 Dedemsvaart, Wolf Troelstrahof 31 Wezep, Hilli Mostert Hoogeveenseweg 23 Balkbrug en H. Kremer Meppelerweg 32 Balkbrug.

3e trekking:
De weekprijs, een set van 3 waardebonnen van € 20,-, is gewonnen K. Holsappel, Beukenlaan 18 Balkbrug.

De overige prijzen (1 waardebon van € 20,-) zijn gewonnen door: J v/d Wal, Molenweg 75 Balkbrug; J.A. Kosse,
Catharina van Rennestraat 3 Dedemsvaart; Paula Steen
W.t. Haarstraat 17 Balkbrug en H. Meulink, De Linie 15 Balkbrug
 


2018 wordt een bijzonder jaar. Help jij mee?

Het burgerinitiatief ‘Jaar van de Ommerschans’ en Vereniging de Ommerschans nodigen je uit!

In 2018 is het 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid opgericht is ter bestrijding van armoede en ter opvoeding van ‘luilevenden’. Bedelaars, paupers en wezen uit de Nederlanden werden naar Ommerschans gestuurd. Daar werd beoordeeld of zij in een vrije kolonie als Veenhuizen mochten leven of dat zij ‘meer toezicht’ nodig hadden in de onvrije kolonie de Ommerschans.  
200 jaar geleden woonden tot wel 1500 mensen tegelijkertijd in het grote hoofdgebouw. Destijds was dit zelfs het grootste gebouw van Nederland. Er werd gewerkt, gewoond, gebeden en geleden. In het hospitaal zijn baby’s geboren, zieken verpleegd met de beste medicinale kruiden die groeiden in de kruidentuin. Ruim 5400 bewoners hebben de kolonie echter nooit meer verlaten, zij liggen op de kleine begraafplaats.  

In ruil voor werk kregen de bewoners een slaapplaats, kleding en een maaltijd. De regels waren duidelijk en het toezicht en de controle streng. Sommigen deserteerden, soms zelfs meerdere keren. Het leven buiten de kolonie leek beter, maar zonder geld en herkenbaar als pauper was het vinden van werk moeilijk en het kopen van eten onmogelijk. Velen keerden dan ook met hangende pootjes terug naar de kolonie. Daar was in ieder geval de zekerheid van de basisbehoeften: bed, brood en werk.  Tot zover de historie. Nu de toekomst
Samen met de andere koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Willemsoord, Wilhelminaoord, Veenhuizen, Wortel (B) en Merksplas (B) hoopt Ommerschans in 2018 benoemd te worden tot UNESCO Werelderfgoed. Een spannend en veeleisend traject waarin alle betrokken partijen veel vertrouwen hebben.  

Wie recent wel eens in Veenhuizen is geweest heeft gezien dat het dorp in het teken staat van de kolonietijd. De restaurants serveren Koloniemenu’s, overnachtingen worden aangeboden als Pauper B&B, etc.
Om meer bekendheid te geven aan het 200 jarig bestaan van de Koloniën van Weldadigheid, de voorloper van ons huidige sociale stelsel, willen we jullie vragen mee te denken en te doen in het thema Koloniën van Weldadigheid. Ieder kan dit op zijn of haar eigen wijze invullen. Het kan een item worden wat men eet of meeneemt als souvenir, een evenement, een muziekstuk, theater, kunstwerken, een sporttoernooi, etc.

Graag nodigen we je uit om mee te denken wat jij kunt doen, zelfstandig of met jouw organisatie, bedrijf, sportclub, vereniging, clubje in het teken van dit bijzondere jaar. Je kunt denken aan de Ommerschans als kolonie in de gemeenten Hardenberg en Ommen, of juist aan het totaal van de zeven koloniën.  

2018 wordt in Ommen en Hardenberg het Jaar van de Ommerschans. Het gaat dus niet om 1 dag, maar om een seizoen (april t/m oktober) vol evenementen! Hiervoor wordt een evenementenkalender gemaakt zodat de verschillende evenementen elkaar versterken.  
Wil je alvast kennismaken met het verhaal van de Ommerschans?  Loop dan mee met een van de wandelingen onder begeleiding van een gids. Hij/zij laat de geschiedenis tot leven komen door de bijzondere verhalen. Geniet van de historie in het mystieke bos en ontdek hoe bijzonder de Ommerschans is en laat je inspireren. Wanneer de rondleidingen gegeven worden kun je vinden op www.ommerschans.nl. Kijk ook eens op de gezamenlijke website van de 7 Koloniën van Weldadigheid.

Doe je mee?  Breng jouw idee onder de aandacht. Het maakt niet uit of het een gebaar is, een commercieel idee, een evenement of een beleving. Als het maar in het teken van de Maatschappij van Weldadigheid of kolonie de Ommerschans staat. We horen graag je ideeën, plannen of suggesties om van 2018 een bijzonder jaar te maken!

Wil je eens brainstormen of sparren over je ideeën? Dat kan, graag zelfs! Frits Welink staat voor je klaar om samen je plannen eens door te nemen. Hij is contactpersoon voor het Jaar van de Ommerschans en werkt nauw samen met de Vereniging de Ommerschans en de gemeenten Hardenberg en Ommen. Hij is te bereiken op telefoonnummer  06 - 21847917 of via email info@fritswelink.nl
Meer informatie? Kom naar de informatieavond op:  Dinsdagavond 3 oktober a.s. om 19.30 uur in het gemeentehuis van Hardenberg;  Donderdagavond 5 oktober a.s.om 19.30 uur in het gemeentehuis van Ommen.  Wij geven dan een nadere toelichting op wat de bedoeling is en mocht u ideeën of plannen hebben, kom er mee!  

We hopen dat deze avond inspireert en bruist zodat we samen een feestelijk Jaar van de Ommerschans kunnen beleven.  

Met vriendelijke groet,  

Jaar van de Ommerschans,  Thea Dijkema Frits Welink Ingrid van der Velde Ans Esselink William Jansen

#kolonienvanweldadigheid    #opwegnaarwerelderfgoed Vereniging de Ommerschans  

www.ommerschans.nl Facebook: Vereniging de Ommerschans @DeOmmerschans Twitter: De Ommerschans @DeOmmerschans Koloniën van Weldadigheid  
www.kolonienvanweldadigheid.eu Facebook: Koloniën van Weldadigheid @KolonienvanWeldadigheid Twitter: KolonienWeldadigheid @Kolonienvw


Koop lokaal

Tijdens de gesprekken over de Dorpsvisie Balkbrug 2025 is gebleken dat veel inwoners de huidige leegstand van winkels erg jammer vinden. 'Kan hier niet wat aan gedaan worden', is een vraag die veel gesteld wordt.

Ja, dat kan! Misschien niet direct om die leegstand aan te pakken, maar wel om te voorkomen dat meer middenstanders uit het dorp verdwijnen.

Koop lokaal. Een toenemende consumptie in het eigen dorp maakt Balkbrug ook aantrekkelijk voor andere middenstanders om zich hier te vestigen. Daarom nogmaals: wees loyaal, koop lokaal.


Plannen Molenweg

Geachte ondernemer,

Zoals u wellicht heeft vernomen wordt door Veldstede Vastgoedprojecten BV woon- en bedrijfsruimte ontwikkeld aan de Molenweg te Balkbrug, gelegen tussen Plus Nanning en Welkoop.

Op de website vindt u een impressie van het ontwerp. Volgens
planning zal de oplevering na de zomer van 2018 plaats gaan vinden.

In goed overleg met de BOV, de gemeente Hardenberg en Plaatselijk Belang wordt op dinsdagavond 6 juni 2017 van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond georganiseerd in MFC Het Trefpunt, Meppelerweg 34, 7707 CN Balkbrug.  

Specifiek voor ondernemers die belangstelling hebben om zich met hun onderneming te vestigen in het nieuwe gebouw. In totaal is er ruim 1250 m2 BVO beschikbaar voor 1 of meerdere bedrijven. In de eerste plaats wordt daarbij gedacht aan retail, maar in overleg kan vestiging van andere branches ook worden overwogen.

Mocht u belangstelling hebben om zich op deze zeer centrale en prominente plek in Balkbrug te vestigen in toekomstbestendige nieuwbouw, dan nodigen wij u hierbij graag uit om de informatieavond te bezoeken.

Onder het genot van een kopje koffie kunt u de tekeningen bekijken en zich voor laten lichten over de mogelijkheden. Mocht u specifieke wensen en ideeën hebben, dan denken wij graag met u mee over de realisatiemogelijkheden daarvan.
Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet!

ir. G. Achterveld, directeur

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu