Archief - BOV

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Archief

Jeroen en Jenny Slager 20 jaar eigenaar van Camping 't Reestdal

Toen de familie Slager in 1997 Camping 't Reestdal overnam wisten ze dat er een flinke inhaalslag op hen wachtte. Plannen zijn gesmeed, de meeste zijn uitgevoerd en anno 2017 is de camping een plek waar veel gasten graag verblijven.

Niet alleen de gasten zijn blij, ook de familie is blij en dankbaar voor de jaren dat ze in Balkbrug hun camping mogen hebben. Om het jubileum te vieren organiseren Jeroen en Jenny een leuk concert in de Reestkerk met een bovengemiddeld 'Reester-tintje'.
 Klik op de website van de gemeente Hardenberg voor meer informatie en/of om je direct aan te melden voor de inspiratiesessie.Klaar voor de toekomst


Je fabriek bouwen rondom ‘Smart Industry’ om klaar te zijn voor de toekomst. Het Hardenbergse bedrijf Itter ziet er de voordelen van in en deed het al vier jaar geleden. Het bouwde de fabriek van de toekomst, en verbetert het continu. Op maandag 26 juni leggen ze uit waarom en krijg jij de kans te leren hoe en wat je implementeert als je gebruik maakt van Smart Industry binnen een bedrijf.

In interactieve sessies en pitches krijg je tijdens dit tweede Smart Café inzicht in kansen voor procesoptimalisatie,
ketensamenwerking, robotisering en de mogelijkheden van ICT automatisering, data-collectie en data-analyse. Ook leer je meer over de impact die zo’n verandering op je personeel kan hebben, en hoe je daarmee om kunt gaan.

Programma
16.00 uur - Inloop met koffie en thee
16.10 uur - Welkomstwoord door Kennispoort
16.20 uur - De verbetering van Itter – Henk Wiersma
16.40 uur - Personeel; het kapitaal van het heden en de toekomst
17.00 uur - Breinkennis, hoe krijg je medewerkers mee in deze verbetering?
17.10 uur - Over processen optimaliseren, robotisering en ketensamenwerking
17.30 uur - Rondleiding door de productie faciliteiten van Itter
18.10 uur - ICT en data: wat kun je er allemaal mee doen?
18.30 uur - Uitleg Canvas model Smart Industry – SmartIndustryPartners
18.55 uur - Bespreking vervolgmogelijkheden: workshops, Interreg, EFRO.
19.00 uur - Het café is nu geopend - netwerkborrel


Locatie: Itter, IJslandweg 9, 7772 TG Hardenberg

Aanmelden
Deze bijeenkomst is voor ondernemers die actief zijn in de maakindustrie en graag alles willen weten over Smart Industry.  Meld je vóór vrijdag 16 juni aan via
info@kennispoortregiozwolle.nl. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je de huishoudelijke informatie.

Achtergrond
In drie smart cafés in de Regio Zwolle laten middelgrote maakbedrijven zien wat er bij implementatie van Smart Industry goed is gegaan en wat niet. De eerste is op 29 mei in Steenwijk, de tweede  bijeenkomst is op 26 juni in Hardenberg en de derde bijeenkomst vindt na de zomer plaats in Zwolle.

Koop lokaal

Tijdens de gesprekken over de Dorpsvisie Balkbrug 2025 is gebleken dat veel inwoners de huidige leegstand van winkels erg jammer vinden. 'Kan hier niet wat aan gedaan worden', is een vraag die veel gesteld wordt.

Ja, dat kan! Misschien niet direct om die leegstand aan te pakken, maar wel om te voorkomen dat meer middenstanders uit het dorp verdwijnen.

Koop lokaal. Een toenemende consumptie in het eigen dorp maakt Balkbrug ook aantrekkelijk voor andere middenstanders om zich hier te vestigen. Daarom nogmaals: wees loyaal, koop lokaal.

Geachte ondernemer,

Zoals u wellicht heeft vernomen wordt door Veldstede Vastgoedprojecten BV woon- en bedrijfsruimte ontwikkeld aan de Molenweg te Balkbrug, gelegen tussen Plus Nanning en Welkoop.

Op de website vindt u een impressie van het ontwerp. Volgens
planning zal de oplevering na de zomer van 2018 plaats gaan vinden.

In goed overleg met de BOV, de gemeente Hardenberg en Plaatselijk Belang wordt op dinsdagavond 6 juni 2017 van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond georganiseerd in MFC Het Trefpunt, Meppelerweg 34, 7707 CN Balkbrug.  

Specifiek voor ondernemers die belangstelling hebben om zich met hun onderneming te vestigen in het nieuwe gebouw. In totaal is er ruim 1250 m2 BVO beschikbaar voor 1 of meerdere bedrijven. In de eerste plaats wordt daarbij gedacht aan retail, maar in overleg kan vestiging van andere branches ook worden overwogen.

Mocht u belangstelling hebben om zich op deze zeer centrale en prominente plek in Balkbrug te vestigen in toekomstbestendige nieuwbouw, dan nodigen wij u hierbij graag uit om de informatieavond te bezoeken.

Onder het genot van een kopje koffie kunt u de tekeningen bekijken en zich voor laten lichten over de mogelijkheden. Mocht u specifieke wensen en ideeën hebben, dan denken wij graag met u mee over de realisatiemogelijkheden daarvan.
Wij zien uw komst met belangstelling tegemoet!

ir. G. Achterveld, directeur

 

Paasactie BOV

Dinsdag 18 april heeft notaris E. Linde uit Dedemsvaart de trekking verricht voor de BOV Paasactie. Uit de grote stapel volle spaarkaarten heeft Linde 40 prijswinnaars getrokken. Zij krijgen een waardebon van € 12,50. Deze is te besteden bij een van de aan de Paasactie deelnemende winkeliers.

De prijswinnaars zijn:
Margreet Oordt, Dedemsvaart; Jolande van Dijk, H. van Schubert, Magriè, Lefers, K. v.d. Berg,  Uilen, Elly Vrieling, Reinalde Zanting, A. Oldenburger, Amber Visser, Meints, G.J. Vos, A. Aalberts-Schuurman, J. Dieckman, Broere, Meulink, D. Pranger, A.J. Winters, Wagenvoord, Jansen, D. Koster, A. Volkerink, G. Boon, M. ten Kate, Dijkman, R. Plasman, fam. Mulder, fam. Maat, L. Kragt, fam. Plaggenmarsch, G. Schotmeijer, Jolande van Dijk en H.Kort, allen uit Balkbrug, D.B. Geurs, Hengeveld, Oostenbrink, allen Vinkenbuurt, J. Spijkerman, Stegeren en G. Vonder, Witharen.


De eerste weektrekking van de Decemberactie BOV is achter de rug.  De heer of mevrouw S. Bakker uit Balkbrug heeft de set van drie waardebonnen van € 20,- gewonnen. K. Broekman, Floor Zandink, B. Voorhorst en de fam. Visscher hebben de overige waardebonnen van twintig euro gewonnen.

Doordat de actie vanwege omstandigheden wat later is begonnen dan 1 december zijn de trekkingen verschoven naar 13, 20 en 28 december. De hoofdtrekking vindt plaats op 3 januari 2017. 


Een jaar na het Dorpsgesprek

Graag nodigen we u uit voor een vervolgbijeenkomst onder de noemer ‘Balkbrug 2025 | Bruggenbouwen voor een gezonde toekomst’ op donderdagavond 23 juni vanaf 19.30 uur in het Openluchttheater te Balkbrug. Als het goed gaat met het dorp, is dat ook positief voor uw bedrijf. Kom deze avond luisteren en meepraten over de projecten en plannen voor komend jaar. #samenstaanwesterk     

Tijd om de krachten te bundelen! Vorig jaar rond deze tijd vond in Balkbrug een Dorpsgesprek plaats. De uitkomst was duidelijk: Balkbrug kent grote uitdagingen maar nog grotere kansen. Door dit jaar nog de handen ineen te slaan, bouwen we samen aan een gezonde toekomst van dit dorp. Als we met elkaar hetzelfde doel nastreven (dorpsvisie) en op de hoogte zijn wat er speelt (infobrug), hebben we alles in huis om met elkaar te kunnen samenwerken aan een mooie toekomst hier!  

Goed nieuws Inmiddels is de beloofde Dorpsvisie in de maak en wordt Infobrug vernieuwd! Infobrug wordt een compleet informatieplatform, waar alle informatie over het dorp op samenkomt en waarmee we iedereen bereiken. Een prachtig resultaat dat is neergezet in samenwerking met Windesheim, Deltion en de VechtdalAcademie. Dit en andere belangrijke thema's zoals 'glasvezel' en de centrumontwikkelingen staan op de agenda. We delen met u op deze avond de stand van zaken.   

Hoe ziet de avond er uit? Om half 8 's avonds staat de koffie klaar en  ontmoeten we elkaar in het Openluchttheater en kunnen we bijpraten. Om 8 uur start een kort maar krachtig programma i.s.m. toneelvereniging DITO waarin we informatie delen. We sluiten af met een borrel en gezelligheid. We delen deze avond niet alleen informatie en ideeën, maar ook de kosten met elkaar, daarom zijn consumpties voor eigen rekening. Bent u er (weer) bij?  

Is uw bedrijf online nog steeds onvindbaar?

‘Volg de workshop zoekmachine optimalisatie en laat uw bedrijf gevonden worden’

U hebt een fantastische website waarop alle nieuwtjes staan en toch weet bijna niemand uw bedrijf te vinden? Dan hebt u weinig aan die mooie website!

Maar dat is nog geen reden om uw duurbetaalde website weg te gooien of opnieuw te laten maken. Er is waarschijnlijk een duidelijke reden waarom uw website niet door Google of een van de andere zoekmachines gevonden wordt.

Workshop
Goed vindbaar zijn is een van de belangrijkste marketingdoelstellingen. Zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization oftewel SEO) zal u daar bij helpen. Het klinkt moeilijk, een beetje heel erg technisch maar dat valt heel erg mee. Tijdens de Workshop Zoekmachine Optimalisatie, georganiseerd door Ondernemend Reestdal, leert u de kneepjes van het vak. De workshop wordt gehouden op maandag 18 april 2016 van 19.30 tot 22.00 uur op De Eekhorst, Oud Avereest 54 te Balkbrug. Robert ten Caat, webbouwer en SEO-specialist voor onder meer Drenthe.nl, Tourist Info de Wolden en Vakantieinhetreestdal.nl, zal de workshop verzorgen.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag met de online vindbaarheid van hun bedrijf via de eigen website. Dankzij een goede zoekmachine optimalisatie zorgt uw website voor meer bezoekers en daardoor ook meer klanten en opdrachten. Deelname aan de workshop kost slechts € 25,- voor de leden van de Stichting Ondernemend Reestdal terwijl niet-leden € 35,- betalen.

Bent u al lid?
Wellicht is dit ook een mooi moment om eens na te denken over een lidmaatschap voor uw bedrijf van de Stichting Ondernemend Reestdal. Wij pleiten voor een betere samenwerking, het uitbreiden van onderlinge contacten en delen graag onze kennis en expertise met andere leden.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu